Molt Més.......es treu el barret!


Els tocats tornen a estar de moda.


Avui en dia fem servir els tocats, les pameles, els barrets, les diademes i altres complements per les grans ocasions. Tot i que al principi s’utilitzaven per protegir el cap del sol, en l'actualitat compleixen la funció d'adorn

A Andorra podeu adquirir tocats exclusius a l’Atelier d’en Flavio… Animeu-vos i marqueu la diferència lluint elegància i sofisticació.Propostes de com podem lluir un dels tocats d’en Flavio:
    
Tocat Flavio,
Lipsy Nadal vestit de festa , Vestit de tub amb diferents nivells d’encaix, Vestit Arc de setí rosa,
sabates Christian Louboutin, “clutch”d’ Alexander McQueen

   
Una mica d’història:

Iniciem el recorregut a l'època de l'Antic Egipte on els tocats estaven presents en totes les classes socials. Les capes més baixes utilitzaven barrets o gorres i les luxoses diademes eren utilitzades en les classes nobles.

A partir de l'Edat Mitjana el tocat deixa de tenir una funció estètica per adquirir un toc moral. Els cabells es cobreixen com a signe de pudor.

En l'època del Renaixement s'introdueixen les rets o les Casquettes femenines de vellut decorades amb plomes, pedreria ...

Seguim el viatge i arribem a l'època del rococó amb Monsieur Larseneur que creava diàriament tocats extravagants amb plomes i joies per a la reina francesa Maria Antonieta.

Els tocats romàntics apareixen amb el Realisme en forma de grans pameles amb multitud de llaços i bufons barrets de plomes per assistir a festes.

El segle que li ha reservat més canvis al tocat ha estat el segle XX. Des dels Casquette quallats de lluentons en els anys del xarleston, passant per les cintes minimalistes d'una perla i ploma de Chanel fins arribar, pels barrets "hostessa" i els mocadors de Jackie Onassis fins a les flors als cabells i els barrets d'ala ampla de palla presents en els looks hippies dels anys 70.

Avui dia es reinventen els diferents estils que van marcar el passat del tocat amb nous materials creant adorns que lluïm a diferents esdeveniments o actes socials.Moments de tocats:

Si seguim les regles que dicta el protocol sobre l'ús del tocat l’haurem de dur posat durant tota la cerimònia, per la qual cosa escollirem models que siguin principalment còmodes, portant-los ben subjectes i col·locats de manera que no molestin.
Els tocats per a esdeveniments de dia seran més grans, de colors vius i els de nit seran més petits, amb pedreries, lluentons ...
El tocat ha de ser discret si el vestit és estampat o de colors vius. Per contra podrem lluir un tocat més atrevit o espectacular amb vestits de línies senzilles i llisos i de colors suaus i discrets.

Pentinats per tocats

Per a les dones amb rostre allargat proposem portar el tocat amb una mitja cabellera i amb el cabell ondulat o arrissat.


Per a les dones de cara ovalada, en afavorir tot tipus de pentinats ens decantaríem per un recollit al qual adornaria amb una diadema més o menys discreta que ajudarà a aportar senzillesa i elegància al look.


Per als rostres quadrats optarem per accessoris que captin l'atenció en la part superior del cap. Els tocats estil barret, com aquest model barret d'en Flavio seria una bona elecció.

Per aconseguir un equilibri en la cara cor, es triarà un tocat diadema amb plomes aconseguint un resultat afavoridor amb tocs de glamour. Aconsellem un tall de cabells mig-recollit o l'alçada de les espatlles i amb serrell per donar un efecte d'amplada a la base del rostre.
Per a les dones amb rostre rodó, buscarem aquells tocats que aportin volum a la part superior del cap. Podem escollir una peça versàtil com la següent diadema que de joc a diferents estils, aquí aconseguint un dels anys 20.  
1 comentari:

  1. Lastima que en Ascott los hayan prohibido....( joti)

    ResponElimina